Geen categorie

Soms loopt het anders…

 Ik stond 7 maart jl. voor een derde keer in een uitverkocht theater met een eigen theaterinspiratieshow, één week erna gingen we lockdown. Geen shows meer, geen trainingen…ik raakte in paniek. Wat nu? Een vriendin zei tegen mij: ‘ga vloggen’ Met enige twijfel ben ik dat gaan doen om in verbinding te blijven, om te delen en om van mijzelf af te praten. Op 16 maart lanceerde ik mijn eerste vlog… 

Ik vlogde 125 dagen lang en nam jullie mee in mijn leven en inspireerde. Jullie wilden meer, ik werd benaderd voor advies en ik ging vrouwen coachen. Ik gaf online masterclasses over het gewoon doen, hoe dan?, gaf Doe(n) gewoon! trainingen en heb nu een heus drie maanden programma gemaakt om nog meer vrouwen te doen geloven in zichzelf en stappen te laten zetten naar een passievol leven.

 Ben ik Corona dankbaar? Enerzijds wel, want anders had ik deze kant van mijzelf nooit ontdekt of verder ontplooit. Het leven geeft ons lessen, het is aan ons wat we ermee doen. Ondernemen we actie en kiezen we voor verandering of besluiten we het te laten zoals het is.

 Eigenlijk wist ik het wel: ik ben een mensenmens en zie snel de grootsheid in de ander. Ik was jarenlang manager binnen een kinderopvang en gaf leiding aan 35 jonge vrouwen. Wat genoot ik hiervan, hun in hun kracht zetten, luisteren, coachen en adviseren. Ik nam ontslag om nog meer met deze kwaliteiten te doen. Ik werd trainingsacteur om juist de ander zijn of haar kwaliteiten te laten ervaren en te versterken in hun communicatie. Ik ging communicatietrainer en ook hier zie ik zo vaak de twijfel toe slaan. ‘Doe ik het wel goed?’ ‘Kan ik dit wel zeggen?’ ‘Wat zal de ander hiervan vinden?’

 Ik zie zoveel potentie om mij heen en het wordt niet geloofd, gevoeld en ingezet. Eeuwig zonde! Ook jij met jouw talent en passie, wie laat jij daarvan meegenieten? En zet jij deze wel voldoende in? Geloof jij er eigenlijk wel in dat jij bijzonder en uniek bent en heel wat te bieden hebt? Stel je eens voor als ik destijds in een hoekje was blijven zitten en niet geluisterd had naar die vriendin.

 Mijn missie is helder: jou in jouw kracht zetten zodat jij datgene gaat doen waar jij blij van wordt en een passievol leven gaat leiden. Een leven waar je U tegen zegt, waarbij jezelf aan te roer staat en voelt dat jij een belangrijk onderdeel van bent. Want dat ben je én alleen jij kan het verschil maken.